V.v.E.

Vereniging van Eigenaren (VvE)

Als een gebouw door middel van een splitsingsakte wordt gesplitst in appartementen die los verkocht kunnen worden, dient er een vereniging van eigenaren opgericht worden. De eigenaren van de appartementen zijn automatisch (‘van rechtswege’) lid van deze vereniging.

Vereniging van Eigenaren
Door het kopen van een appartement bent u als appartementseigenaar van rechtswege automatisch lid van de vereniging van eigenaren van het gebouw waar het appartement onderdeel van uitmaakt. De VvE dient voor het beheer van de gemeenschappelijke gedeelten en het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren. Hierbij te denken aan het in stand houden en het onderhoud van het gebouw en de gemeenschappelijke ruimten.

Het bestuur

Als koper van een appartement en lid van een VvE krijgt u te maken met twee organen: het bestuur en de algemene ledenvergadering. In tegenstelling tot andere verenigingen bestaat het bestuur vaak uit een professionele bestuurder ook wel beheerder of administrateur genoemd. Bij een kleine VvE kan een van de eigenaren de taak van de bestuurder op zich nemen. De bestuurder adviseert de VvE en voert bepaalde taken uit, maar het zijn uiteindelijk de eigenaren die de besluiten nemen.
Het belangrijkste orgaan binnen de VvE is de vergadering van eigenaren. Meestal wordt uit de leden een voorzitter gekozen die, volgens de splitsingsakte, over het algemeen niet veel meer bevoegdheden heeft dan het voorzitten van de vergadering.

Verzekeringen voor de VvE

Wij kunnen alle verzekeringen voor de VvE verzorgen, namelijk:

  • Gebouwverzekering;
  • Glasverzekering;
  • Aansprakelijkheidsverzekering;
  • Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering;
  • Rechtsbijstandsverzekering.

Voor een advies op maat of vragen over de verzekeringen voor de VvE kunt u contact met ons opnemen.

Voor persoonlijk advies kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Vrijblijvende offerte V.v.E. verzekering