Reis- Annuleringsverzekering

Reis- Annuleringsverzekering

Reis/Annulering

Wel doen of niet doen? Wie naar het buitenland gaat, op familiebezoek of op vakantie, doet er goed aan daar een reisverzekering vooraf te sluiten. Simpelweg, omdat de kosten van spontaan noodzakelijke terugkeer naar Nederland hoger worden naarmate de afstand naar Nederland groter wordt. We hebben het dan over de kosten van medisch noodzakelijk vervoer, zoals “de gipsvlucht” tijdens de wintersport, maar ook het onderbreken van de vakantie omdat overkomst dringend gewenst is om andere reden (bijvoorbeeld overlijden van naaste familie, brandschade aan de eigen woning e.d.). De reisverzekering doet echter meer dan alleen de transportkosten verzekeren.

Medisch

Binnen Europa zal uw eigen ziektekostenverzekeraar of ziekenfonds doorgaans voldoende dekking geven, veel ziektekostenverzekeraars beperken hun dekking echter fors zodra u Europa verlaat. In sommige gevallen vergoeden ze maximaal 200% van wat in Nederland gebruikelijk zou zijn, soms zelfs niet meer dan 100%, u zult zich kunnen voorstellen dat dit tot grote problemen kan leiden. De reisverzekering vergoedt simpelweg alle medische noodzakelijk kosten die uw eigen ziektekostenverzekeraar niet vergoedt. Daarnaast vergoeden lang niet alle zorgverzekeraars de kosten die u bijvoorbeeld maakt wanneer u ziek wordt tijdens uw verblijf in het buitenland ziek wordt en daardoor terug dient te keren naar Nederland. Vandaar ook voor zulke gevallen: de reisverzekering.

En verder

Kosten voor vervangend vervoer wanneer de auto het op vakantie begeeft zijn meestal inbegrepen in de reisverzekering. Ook onverwachte extra kosten kunnen hier deel van uit maken, zoals het opsporen van verloren gegane bagage, kopie paspoort, extra verblijfskosten doordat bijvoorbeeld tijdens de wintersport het dal afgesloten raakt, dringend overkomen terug naar Nederland door familieomstandigheden, etc.

Bagage

Overigens, de minst belangrijke: diefstal van bagage. Of, afhankelijk van de omstandigheden: verlies.

Soort reisverzekering

De aflopende reisverzekering
Deze sluit u iedere afzonderlijke keer wanneer u naar het buitenland gaat af.
De premie is afhankelijk van diverse factoren:

  • Europadekking of werelddekking;
  • Wintersport, gevaarlijke sporten;
  • Beperkte of uitgebreide bagagedekking;

De premie is doorgaans erg laag, ze is immers alleen afhankelijk van het aantal vakantiedagen. U kunt de verzekering rechtstreeks aanvragen door hier te klikken.

De doorlopende reisverzekering

Wie vaker naar het buitenland gaat kan voordeliger uit zijn met een doorlopende polis, de dekkingsonderdelen zijn vergelijkbaar met die van de aflopende reisverzekering, maar het meerdere malen betalen van afsluitkostenkosten wordt hierdoor voorkomen. Daarnaast is het hebben van een doorlopende polis natuurlijk ook een rustig gevoel: u gaat nooit meer onverzekerd op vakantie. U kunt de doorlopende reisverzekering rechtstreeks aanvragen door hier te klikken.

De annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering zorgt er voor dat uw reissom aan u wordt vergoed indien u onder bepaalde omstandigheden niet op vakantie zou kunnen gaan, of wanneer u uw deze zou moeten afbreken. Dat kan zijn wegens ziekte, van u of van de directe familie, een overlijden of om één van de andere oorzaken, welke in de voorwaarden zijn genoemd.

De premie voor een losse annuleringsverzekering bedraagt gemiddeld 4,5% tot 5% van de reissom. Zou u de annuleringsverzekering koppelen aan uw doorlopende reisverzekering, dan bedraagt de jaarpremie voor een alleenstaande gemiddeld € 34 en voor een gezin met kinderen gemiddeld € 68. Standaard is dan € 1.250 verzekerd per persoon tot maximaal € 5.000 per reis. De annuleringsverzekering is eenvoudig te koppelen aan uw aflopende- of doorlopende reisverzekering.

Klik hier voor het berekenen en/of afsluiten van uw reis- of annuleringsverzekering.

De lang op reis verzekering

De Lang-Op-Reisverzekering is speciaal ontwikkeld voor mensen die langer op pad gaan. Een perfecte reisverzekering die u zelf aangepast aan uw eigen wensen. De Europeesche Hulplijn (+31 20 65 15 777) is hierbij standaard meeverzekerd.

Voor persoonlijk advies kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Vrijblijvende offerte reisverzekering